Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2009 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Akşam saatlerine kadar Batı Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Sinop, Trabzon, Giresun ve Amasya ile akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege ve Marmara'nın batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ile Çanakkale ve Edirne çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığı güney ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da doğu ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ile Çanakkale ve Edirne çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (yıldırım düşmesi, lokal su baskını ve ani sel vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölgenin batısı (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; gece saatlerinden itibaren Çanakkale ve Edirne çevrelerinde kuvvetli olacak.

EGE: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyıları sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı batısı çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Burdur, Isparta) akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Sinop çevreleri akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Orta Karadeniz kıyıları ile Trabzon, Giresun ve Amasya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.










Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber